top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJarichje Moeshart

Eenzaamheid


In de tussentijd

Schreef ik vorige keer nog zo enthousiast over het dingen doen in je eentje, ook de keerzijde hiervan is voelbaar. Enerzijds geeft het kracht en trots dat ik dingen in mijn eentje doe, anderzijds mis ik ook wel eens mensen om het mee te delen. Heel natuurlijk, want een mens is nu eenmaal geen solistisch wezen. De eenzaamheid die ik ervaar heeft te maken met mijn spirituele proces, en het uitzuiveren van negatieve invloeden in mijn leven, zodat ik meer zelfliefde kan ontwikkelen.

In je kracht gaan staan

Hoe meer je als hoogsensitieve vrouw in je kracht gaat staan, en de verbinding maakt met wie je in de kern bent, hoe meer bewustzijn je zult ontwikkelen. Je frequentie wordt hoger, en je gaat bewuster om met wat je in je leven wilt creëren, aantrekken. Ik ben me steeds bewuster geworden van de ego-maskers die anderen op hebben vanuit hun nog onverwerkte pijn, de projecties en manipulaties. Met een vergroot bewustzijn raak je gaandeweg je ontwikkeling steeds gevoeliger voor. Dit is niet altijd leuk. Vriendschappen sneuvelen, en het lijkt momenteel alsof ik in een twilight zone zit. Het oude is aan het afsluiten, maar het nieuwe is nog niet zichtbaar. Dit zal voor meer lichtwerkers en HSP-ers wel herkenbaar zijn, omdat de frequentie van de aarde hier een aanstuwende werking op heeft. Dit geeft gevoelens van ongemak, onrust en ook eenzaamheid. Wel biedt het een grote kans, namelijk om nog meer zelfliefde te genereren, om die verbinding met mezelf nog sterker te maken. Hoe meer ik in mijn kracht ga staan, hoe sterker die verbinding wordt. Niet iedereen kan meekomen naar het volgende hoofdstuk, dat is verdrietig. En van de mensen die meegaan, zijn er maar weinig die het kunnen bevatten. Dus daar komt ook een stuk eenzaamheid bij kijken, en dat is oké. Niet om in te zwelgen, dat niet. Maar wel om te ervaren, en te rouwen om wat is geweest en daar vooral ook dankbaar voor te kunnen zijn.

Het nieuwe begin

Want na het oude komt het nieuwe. De zon gaat onder en komt ook weer op. Dat zijn natuurwetten. 2017 is het jaar van het nieuwe begin, numerologisch is het een 1. In de eerste helft van dit jaar zijn we nog bezig om het oude van 2016 en de jaren ervoor af te sluiten, zodat we in de tweede helft het nieuwe kunnen ontvangen met open armen. Ik ben in huis bezig met een voorjaarsschoonmaak, er waren veel dingen aan vervanging toe, en die neem ik dan ook niet mee het nieuwe tijdperk in. Dingen die me nog herinnerden aan vervlogen tijden met mensen uit het verleden, waar ik het soms goed, en soms minder goed mee heb gehad, worden nu ter recycling aangeboden. Dat is de kringloop van het leven, het oude maakt plaats voor het nieuwe. Soms komt daarbij nog oud zeer naar boven. Ik geef dat zoveel mogelijk de ruimte, door de emoties te doorvoelen en mild te zijn voor mezelf.

Mildheid

Toen mijn nieuwe driezitsbank te groot bleek voor het vervoer in het portiek naar mijn etage voelde ik me behoorlijk blond. Er kwamen allerlei oude veroordelingen naar de oppervlakte van mijn innerlijke criticus. Hoe had ik zo stom kunnen zijn? Maar vooral: WAAROM, WAARÓM wil ik altijd zo veel? Ik had het gewoon bij het oude moeten laten, dan had ik mezelf en anderen (vele lieve buurmannen die me hadden geholpen bij pogingen De Bank naar boven te krijgen) veel leed bespaard. Kortom, ik wilde te veel, en ik had anderen last bezorgd. Gevolg: ik voelde me heel eenzaam en ik kon wel huilen. Of liever gezegd, de 6 jarige versie van mezelf wilde het liefst huilend in een hoekje wegkruipen en alles aan iemand anders overlaten. Die voelde zich niet opgewassen tegen het probleem. Uiteraard heb ik me vermand en een -niet zo elegante, maar wel de enig mogelijke- oplossing gezocht: bank opnieuw ingepakt en retour aangemeld. Maar met die 6-jarige heb ik nog wel even een moment nodig om geruststelling te bieden, en ook dat kritische geluid wil ik nog aan een onderzoek onderwerpen. Inmiddels ben ik toegerust om dat zelf te doen, maar ik heb het als erg prettig ervaren om dat de eerste keren samen te doen met een ervaren therapeut. Mochten delen van dit blogartikel bij jou resoneren, en je wilt een begeleidende hand, dan loop ik graag dat stukje met je mee.


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page