top of page

Over mij

Mijn naam is Jarichje Moeshart (1978). Als hoogsensitief kind uit een gezin dat niet altijd even functioneel was, vond ik het niet altijd makkelijk om mijn draai te vinden in het leven. Ik was het oudere zusje van een broertje met een beperking, en we zijn als gezin vaak verhuisd, ook naar het buitenland. Later bleek dat ik ook een KOPP was (Kind van een Ouder met Psychische Problematiek). Ik heb me achteraf gezien, ontzettend veel aangepast, en geprobeerd de perfecte dochter te zijn.

Zoiets breekt natuurlijk een keer op. Zo ook bij mij. Doordat ik weinig grenzen kende, ging ik mee in wat anderen van mij wilden, en dat leverde nog meer pijn op - tot het moment dat ik ging inzien dat ik met mezelf aan de slag moest. Ik werd min of meer gedwongen om naar binnen te keren en de oude, onverwerkte pijn uit het leven onder ogen te zien, te helen. Die pijn was in reguliere trajecten bij de GGZ nauwelijks aangeraakt, en ik heb zelf ervaren hoe effectief de technieken die ik nu gebruik, kunnen zijn.

Uiteindelijk besloot ik dus zelf therapeut te worden om mijn ervaringen en daarna gevolgde opleidingen in te zetten om anderen bij te staan op hun pad naar zelfverwerkelijking. Of, zoals ik het noem: het vinden van je eigen hartfrequentie.

bottom of page