top of page

Ervaringen

Antoinette, 33 jaar

De reden waarom ik met een counseling sessie bij Hartfrequentie ben gestart is dat ik wilde werken aan mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen. Zonder dat ik hierbij steeds in gedachten bezig ben met hoe ik op een ander overkom en hoe een ander naar mij zal kijken, over mij zal oordelen. Mijn ervaring met reguliere psychotherapie was dat het lastig om mijzelf open te stellen waardoor ik niet de diepgang bereikte die nodig was.

Jarichje stelde de vragen die voor mij nodig waren om dieper naar mijn gevoel te kijken. Omdat ik tijdens de therapie oefeningen moest uitvoeren, hoefde ik niet enkel mijn verhaal te vertellen maar kon ik door ervaringen meer zelfinzicht verwerven. Ik heb geleerd naar mij gevoel te luisteren door niet enkel te analyseren maar door te doen.

Lara, 32 jaar

Heel erg bedankt voor je hulp! Ik heb er enorm veel aan gehad. Door onze sessies heb ik veel inzichten gekregen en weet ik hoe ik beter om kan gaan met mijn verlatings- en bindingsangst. Voor nu heb ik weer genoeg om aan te werken maar ik denk dat we elkaar vast wel weer zien!
 

Jolanda, 31 jaar

Ik ging verhuizen en voor het eerst samenwonen. Hierdoor kreeg ik ineens paniekaanvallen. Bang voor wat er komen gaat. Gaat het wel goed komen? Hebben we het wel goed samen? Door mijn onzekerheid kreeg ik angsten, waardoor ik weer paniekaanvallen kreeg. Ik vond het een hele heftige tijd. Ik was met periodes heel somber, verdrietig, eenzaam. Ik voelde me dan gewoon depressief. M’n werk was m’n afleiding. Daar buiten was ik continue aan het denken. Ik stond er mee op en ging er mee naar bed.

Ik vond de begeleiding van Jarichje heel fijn! Het voelde al heel snel vertrouwd, waardoor je makkelijk jezelf kunt zijn. Ik schaamde mij ook vaak voor mijn gedachtes, maar het was helemaal niet raar om te zeggen. Ik werd gerustgesteld en kwam er elke keer heel rustig vandaan. Eindelijk kon ik daar ontspannen en door oefeningen af en toe even gewoon niet hoeven/kunnen denken. Deze ervaringen waren enorm fijn!
 
Twee maanden geleden zijn we verhuisd. We hebben een heerlijk huis en hebben het super samen. De extreme paniekaanvallen heb ik niet meer. Wel heb ik nog vaak zeurderige gedachten. Deze probeer ik te minderen door de oefeningen toe te passen die ik heb meegekregen tijdens de sessie. Ook pas ik ademhalingsoefeningen toe. De ene keer lukt het beter dan de andere. Ik ben er nog niet, maar gaat beter en dat is al heel fijn!
Fiene, 35 jaar

Mijn onzekerheid in veel dingen zat me dwars. Vriendschappen, familie maar ook het mama zijn. Doe ik het wel goed genoeg? Is het normaal je zo onzeker te voelen? Hebben anderen dit ook? Om me heen zag ik alleen maar het perfecte plaatje. Daar was ik naar opzoek. Welk "perfecte" plaatje past bij mij?! Ik wilde de betere versie van mezelf worden zonder die onzekerheid!

Ik heb de begeleiding van Jarichje als heel prettig ervaren! Ik voelde mij er veilig en op mijn gemak. Ik heb veel geleerd en nieuwe dingen van mezelf ontdekt. Dat ik eigenlijk veel sterker ben dan ik dacht! Het lukte me al snel om mijn nieuwe inzichten toe te passen in de praktijk! Dat dat lukte heeft me enorm gesteund en geholpen om niet weer terug te vallen in dat oude denkpatroon.
Ik voel me beter. Kan makkelijker dingen waar ik me voorheen suf over piekerde nu naast me neerleggen. In m'n hoofd lijkt er meer ruimte te zijn gekomen. Genieten van mijn kindjes gaat ook makkelijker. Het moederschap lijkt me nu natuurlijker af te gaan!


 
Lise, 29 jaar

Door meerdere gebeurtenissen in mijn leven was ik erg angstig en gestresst. Op een gegeven moment zo erg dat ik alleen maar kon huilen op werk en alleen nog maar moe was. Ik ging liever niet naar buiten en was echt klaar met hoe ik mij voelde.

Ik vond de begeleiding bij Hartfrequentie goed, er werd goed gekeken naar wat ik voelde en wilde. Elke sessie werd aangepast aan mij, we deden niks wat ik op dat moment niet wilde doen.

Het gaat momenteel een stuk beter. Ik heb nog wel last van angsten maar ben wel weer aan het werk en dat voelt erg goed.

Alice, 35 jaar

 

Ik ervaarde veel stress wat zich uiten in lichamelijke klachten en psychische klachten.

Ik heb het traject met Jarichje als heel prettig en professioneel ervaren. Jarichje voelt heel veilig om mee te praten en helpt je niet alleen om je situatie te begrijpen maar ook echt om te gaan voelen en geeft je tools mee waar je direct mee aan de slag kan.

Ik kan niet zeggen dat al mijn klachten weg zijn na 5/6 sessies. Ik geloof ook niet dat dit mogelijk is, maar wat ik wel merk is dat ik een grote stap heb gezet en zelfvertrouwen heb meegekregen om nog meer stappen te gaan zetten. Ook heb ik mijn privé droom om een platform te creëren voor vrouwen opgezet. Ook dit komt niet volledig door de sessies, maar Jarichje haar support en geloof in mij hebben bijgedragen in dit proces om in mezelf te geloven.

Alles is mogelijk in het leven, ook al ben je met 5-0 achterstand gestart alleen zoek hulp!! Bij Jarichje of bij andere hulpverleners. Gun jezelf om aan jezelf te werken en verwacht niet dat je 33 jaar in 5 sessies kan oplossen, maar als jij doorzet en blijft werken aan jezelf zal elke sessie en elke therapeut een laagje bij je afpellen waardoor je dichter bij je kern komt. Deze kern is prachtig en krachtig en deze zit al in jou, alleen mogen de lagen eromheen langzaams eraf gehaald worden. Praten is helend!

bottom of page