Ervaringen

Antoinette, 33 jaar
De reden waarom ik met een counseling sessie bij Hartfrequentie ben gestart is dat ik wilde werken aan mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen. Zonder dat ik hierbij steeds in gedachten bezig ben met hoe ik op een ander overkom en hoe een ander naar mij zal kijken, over mij zal oordelen. Mijn ervaring met reguliere psychotherapie was dat het lastig om mijzelf open te stellen waardoor ik niet de diepgang bereikte die nodig was.
Jarichje stelde de vragen die voor mij nodig waren om dieper naar mijn gevoel te kijken. Omdat ik tijdens de counseling oefeningen moest uitvoeren, hoefde ik niet enkel mijn verhaal te vertellen maar kon ik door ervaringen meer zelfinzicht verwerven. Ik heb geleerd naar mij gevoel te luisteren door niet enkel te analyseren maar door te doen.
Sylvia, 60 jaar

Ik heb de begeleiding ervaren als zeer prettig. Er was geen strakke sturing van therapeute maar een zachte begeleiding die heel natuurlijk aanvoelde. Het luisteren naar mijn verhaal is eerder gebeurd bij hulpverleners maar wat Hartfrequentie extra effectief maakte in mijn situatie was het in de ruimte plaatsen van stukjes van mezelf waar ik moeite mee had. Het erkennen dat die er waren en deze een plekje laten hebben.

Jolanda, 31 jaar
Ik ging verhuizen en voor het eerst samenwonen. Hierdoor kreeg ik ineens paniekaanvallen. Bang voor wat er komen gaat. Gaat het wel goed komen? Hebben we het wel goed samen? Door mijn onzekerheid kreeg ik angsten, waardoor ik weer paniekaanvallen kreeg. Ik vond het een hele heftige tijd. Ik was met periodes heel somber, verdrietig, eenzaam. Ik voelde me dan gewoon depressief. M’n werk was m’n afleiding. Daar buiten was ik continue aan het denken. Ik stond er mee op en ging er mee naar bed.
Ik vond de begeleiding van Jarichje heel fijn! Het voelde al heel snel vertrouwd, waardoor je makkelijk jezelf kunt zijn. Ik schaamde mij ook vaak voor mijn gedachtes, maar het was helemaal niet raar om te zeggen. Ik werd gerustgesteld en kwam er elke keer heel rustig vandaan. Eindelijk kon ik daar ontspannen en door oefeningen af en toe even gewoon niet hoeven/kunnen denken. Deze ervaringen waren enorm fijn!
 
Twee maanden geleden zijn we verhuisd. We hebben een heerlijk huis en hebben het super samen. De extreme paniekaanvallen heb ik niet meer. Wel heb ik nog vaak zeurderige gedachten. Deze probeer ik te minderen door de oefeningen toe te passen die ik heb meegekregen tijdens de sessie. Ook pas ik ademhalingsoefeningen toe. De ene keer lukt het beter dan de andere. Ik ben er nog niet, maar gaat beter en dat is al heel fijn!
Fiene, 35 jaar
Mijn onzekerheid in veel dingen zat me dwars. Vriendschappen, familie maar ook het mama zijn. Doe ik het wel goed genoeg? Is het normaal je zo onzeker te voelen? Hebben anderen dit ook? Om me heen zag ik alleen maar het perfecte plaatje. Daar was ik naar opzoek. Welk "perfecte" plaatje past bij mij?! Ik wilde de betere versie van mezelf worden zonder die onzekerheid!
Ik heb de begeleiding van Jarichje als heel prettig ervaren! Ik voelde mij er veilig en op mijn gemak. Ik heb veel geleerd en nieuwe dingen van mezelf ontdekt. Dat ik eigenlijk veel sterker ben dan ik dacht! Het lukte me al snel om mijn nieuwe inzichten toe te passen in de praktijk! Dat dat lukte heeft me enorm gesteund en geholpen om niet weer terug te vallen in dat oude denkpatroon.
Ik voel me beter. Kan makkelijker dingen waar ik me voorheen suf over piekerde nu naast me neerleggen. In m'n hoofd lijkt er meer ruimte te zijn gekomen. Genieten van mijn kindjes gaat ook makkelijker. Het moederschap lijkt me nu natuurlijker af te gaan!
Alice, 29 jaar

Door meerdere gebeurtenissen in mijn leven was ik erg angstig en gestresst. Op een gegeven moment zo erg dat ik alleen maar kon huilen op werk en alleen nog maar moe was. Ik ging liever niet naar buiten en was echt klaar met hoe ik mij voelde.

Ik vond de begeleiding bij Hartfrequentie goed, er werd goed gekeken naar wat ik voelde en wilde. Elke sessie werd aangepast aan mij, we deden niks wat ik op dat moment niet wilde doen.

Het gaat momenteel een stuk beter. Ik heb nog wel last van angsten maar ben wel weer aan het werk en dat voelt erg goed.

Elisabeth, 42 jaar

Ik ging door een lastige periode. Ik zat midden in een scheiding en was op zoek naar woonruimte voor mij en m’n kinderen. Het is tot nu toe de meest droevige periode uit mijn leven geweest. Dit kwam mede door de onzekerheid. Het heeft veel invloed op mij gehad vooral omdat ik mezelf helemaal kwijt was.

De gesprekken met Jarichje waren voor mij een prettige ervaring. Veel ruimte om mijn verhaal te geven en er werd echt naar mij geluisterd. De  verschillende methoden die gebruikt werden waren prettig omdat het een goede manier van zelf reflectie tot uiting brengt. Dit heeft voor mij veel betekent in het hele proces. Hierdoor ben ik sterker geworden, meer mezelf.

Ik ervaar veel meer zelfvertrouwen en  heb het gevoel dat ik beter tegen  bepaalde relativiteit gewapend ben. Ik kan er beter mee omgaan en het raakt me gelukkig niet meer zo. Ik ben trots op het resultaat!